EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO

Mecàniques Segalés celebra 50 anys i marca la pauta en el tractament de purins

Mecàniques Segalés celebra 50 anys i marca la pauta en el tractament de purins..
última actualització: 07-06-2016 (12:09)

Dolors Altarriba
L’empresa, ja dirigida per la segona generació, factura més de 2,5 milions d’euros i té prop de 30 treballadors

A Miquel Segalés, l’any 1966 comprar les eines per començar el negoci li va costar 40.000 pessetes i el traspàs d’un local, unes altres 40.000. Pensar que ara “es pogués començar un negoci amb 800 euros és impossible”. D’aquell taller on feien feines per a sistemes de calefacció i per a empreses diverses amb el seu cosí en va sortir l’actual Mecàniques Segalés. Durant aquests 50 anys han fet peces de tota mena i per a tot tipus de clients: per a granges, per a fàbriques de pinso però també del sector de la pell com el grup Colomer, ara desaparegut, i “sempre a mida de cada projecte”, expliquen Segalés i Toni Vila, gerent de l’empresa juntament amb Miquel Segalés, fill, que porta la part més tecnològica.
Sense deixar de treballar per qualsevol encàrrec, l’empresa s’ha especialitzat en els darrers anys en la construcció de projectes de tractament i separació de purins. “Fem des del sistema més simple, d’una separació sòlid i líquid, fins al més complex en funció de la demanda del client”, explica Segalés, que afegeix que cada granja “té les seves necessitats”. L’empresa compta amb una oficina tècnica on es fan els projectes que “necessita cadascú, claus en mà”. Per avançar en la recerca en aquest sector han treballat conjuntament amb el sector universitari i amb l’IRTA i han innovat amb productes com les plantes mòbils de separació de purins que van en un camió i que estan dissenyades en funció de les necessitats i del volum que s’ha de tractar. Amb els seus projectes hi ha la possibilitat de reducció de nitrogen en diferents fases: només separant, la nitrificació i desnitrificació, canals de decantació... “i afinant les necessitats amb uns costos raonables”.
L’empresa factura al voltant de 2,5 milions d’euros i “es va millorant després dels gairebé 10 anys de crisi”, expliquen. Això sí, buscant nous productes com els de solució per als purins, “un problema que es pot resoldre si cada ramader és conscient que ha d’interioritzar els costos”, diu Vila, tot i que afegeix que “seria més fàcil si poguessin repercutir aquest cost en el producte final”. El seu mercat és “tot Espanya. Per exemple, fem una instal·lació a Àvila que innova evacuant el purí d’on és el porc perquè no respiri l’olor” i alguns països d’Europa com Holanda “on busquem distribuïdors” i dels Estats Units “ja hi hem fet un parell de vendes”, expliquen. Fa dos anys que l’empresa ha creat un departament d’exportació.


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fm



PUBLICITAT
   
 
   
 
   

el9alacarta
Taradell
Des del campanar
19-04-2016
Màrius Serra, Montse Armengou, Andreu Mas i Jofre Montoto
7 dies
15-04-2016
Capítol 113
La 7mana Catalunya Central
15-04-2016
 [+] programes

fotogaleria








dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal